Kotitekoisia, suklaakuorrutettuja riisipuffeja/hiutaleita. Makeutettu vaahterasiirapilla.
Määrä: 4 porttia
Ainesosat
30 g riisikakkuja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl kanelia
0,8 dl maapähkinävoita
1,25 dl tummaa suklaata
0,8 dl vaahterasiirappia (tai hunajaa)
2 rkl kookosöljyä
1 rkl maitoa, mitä tahansa
Toimi seuraavasti
1. Sulata suklaa ja kookosöljy vesihauteessa. Sekoita se yhteen.
2. Kun suklaa ja kookosöljy ovat sulaneet, lisää kaakaojauhe, kaneli, maapähkinävoi, vaahterasiirappi ja maito.
3. Sekoita keskenään tasaiseksi taikinaksi, kaada suureen kulhoon.
4. Murenna riisikakut käsilläsi kulhoon ja peitä palat suklaalevitteellä.
5. Aseta kakkuseos leivinpaperilla päällystetylle Fritaires Air -telineelle ja paista ilmassa 160 °C:ssa 20-25 minuuttia. Sekoita seosta muutaman kerran silikonilastalla.
6. Kun suklaatäytteet ovat kuivia ja rapeita, anna niiden jäähtyä kokonaan.
7. tarjoile lempimaitosi kanssa!