Täydellinen tapa aloittaa päiväsi… Säilytä mysliä ilmatiiviissä astiassa tai purkissa viileässä ja kuivassa paikassa. Oikeissa olosuhteissa säilytettynä tämä mysli voi säilyä jopa 3 kuukautta.
Määrä: 4 annosta
Ainesosat
Kuivattua mangoa varten:
1 kypsä mango, pesty ja kuorittu.
Granolaa varten:
2,4 dl kaurahiutaleita
1,8 dl makeuttamattomia kookoshiutaleita
1,25 dl saksanpähkinöitä, karkeasti hienonnettuna
0,5 dl manteleita, karkeasti hienonnettuna
0,5 dl pistaasipähkinöitä, kuorittuja, karkeasti hienonnettuina
0,5 dl hasselpähkinöitä, karkeasti hienonnettuina
0,8 dl nestemäistä hunajaa
0,5 dl kookosöljyä, sulatettu
1/2 tl kanelia
1/4 tl kardemummaa
1/2 tl vaniljauutetta
1-2 tl merisuolaa
Lisäkoriste: kookospähkinän palat
Toimi seuraavasti
1. kuivattu mango: viipaloi mango mandoliinilla ohuiksi viipaleiksi.
2. Aseta mangoviipaleet ritilälle ja kuivaa 70 °C:ssa 3 tuntia.
3. GRANOLAA VARTEN: Kun mango on valmis, sekoita muut ainekset (hunajaa, kookosöljyä ja vaniljauutetta lukuun ottamatta) suuressa kulhossa.
4. Sekoita pienessä kulhossa; sekoita hunaja, kookosöljy ja vaniljauute ja sekoita se sitten suuren kulhon sisältöön (pähkinä- ja kauraseos). Sekoita hyvin.
5. Kaada mysli Fritaire-koriin ja paista ilmassa 165 °C:ssa 15-20 minuuttia, kunnes se on kullanruskeaa ja rapeaa.
6. Poista kori ja aseta syrjään, anna jäähtyä 5-10 minuuttia.
7. Sekoita joukkoon kuivatut mango- ja kookospähkinäpalaset.
8. Anna myslin jäähtyä kokonaan ennen tarjoilua. Se jatkaa kuivumista jäähtyessään.
9. Tarjoile lempimaitosi kanssa.