Murskattuja perunoita avokadodipin kera! Haluatko lisätä vielä enemmän makua tähän upeaan lisukkeeseen? Lisää jokaisen perunan päälle juustoraastetta ja anna sulaa.
Määrä: 4 porttia
Ainesosat
Murskatut perunat:
450 g delicata-perunoita
1 rkl oliiviöljyä
1/4 tl merisuolaa
2 rkl voita, sulatettu
1 rkl kuivattua oreganoa
1/4 tl savustettua paprikajauhetta
1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
1 rkl mannagrynia tai korppujauhoja
Tuoreita oreganon lehtiä koristeeksi
Avokadodippi:
1,2 dl smetanaa
1 avokado
2 rkl limen mehua
2 rkl korianterin lehtiä, hienonnettuina
merisuolaa, ripaus
Toimi seuraavasti
Perunoita varten: Sekoita suuressa kulhossa perunat, oliiviöljy ja suola.
Paista perunoita ilmassa 175 °C:ssa 20 minuuttia.
Kun perunat kypsyvät, sekoita sulatettu voi, kuivattu oregano, savupaprikajauhe ja valkosipuli keskenään.
Kun perunat ovat pehmeitä, litistä jokainen peruna varovasti kupin pohjalla ja sivele ne sitten sulatetulla voiseoksella.
Ripottele perunat mannagrynillä (tai korppujauhoilla), jotta niistä tulee erityisen rapeita.
Laita perunat Fritaireen ja paista ilmassa vielä 15 minuuttia 200 °C:ssa tai kunnes ne ovat kullanruskeita.
Avokadodippiä varten: Laita avokadodipin ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi.
Tarjoile perunat dipin kanssa ja ripottele päälle tuoretta oreganoa.