Kanansiipiä hunajan ja srirachan kera

Nämä kanansiivet ovat niin helppoja valmistaa. Yhdistä ne ranskalaisten ja suosikkivälipalasi kanssa. Ne sopivat hyvin myös paistetun riisin kanssa!

Määrä: 2 porttia

Ainesosat

Kanansiipiä varten:
450 g kanansiiviä
1,5 tl leivinjauhetta
1/2 tl valkosipulijauhetta
1/2 tl sipulijauhetta
1 tl savustettua paprikajauhetta
1/4 tl jauhettua mustapippuria
1/3 tl hienoa merisuolaa
2 rkl oliiviöljyä

Hunaja- ja srirachakastiketta varten

0,5 dl hunajaa
Yhden limen puristettu mehu
1 tl omenaviinietikkaa
3 rkl srirachaa
1 rkl soijaa
2 valkosipulinkynttä, puristettu
1 tl inkivääritahnaa
1 tl savustettua paprikajauhetta
1 tl jauhettuja korianterinsiemeniä
1/4 tl hienoa merisuolaa

Toimi seuraavasti

Kanansiivet: Aseta Fritaire 200 °C:een.
Pyyhi kana huolellisesti talouspaperilla.
Sekoita leivinjauhe, valkosipulijauhe, sipulijauhe, paprikajauhe, mustapippuri, suola ja oliiviöljy.
Sekoita kanansiipien ympärille öljyssä ja mausteseoksessa suuressa kulhossa.
Aseta kanansiivet Fritaire-koriin.
Paista ilmassa 50 minuuttia.

Tee kastike: Laita kaikki kastikkeen ainekset pieneen kattilaan ja hauduta 10 minuuttia tai kunnes kastike on paksuuntunut. Peitä paistolevy leivinpaperilla käyttämällä paistolevyliitintä. Irrota siivet varovasti korista ja aseta ne suureen kulhoon. Kaada kastike päälle. Sekoita huolellisesti keskenään.
Aseta siivet ritilälle yhteen kerrokseen, lihapuoli alaspäin, ja paista ilmassa 15 minuuttia tai kunnes kastike on karamellisoitunut ja alkaa hiukan hiiltyä.
Tarjoile heti.