Lokakuu on täällä, ja niin on myös paljon maukkaita reseptejä Halloweenin mausteeksi! Valmistaudu karmaiseviin herkkuihin ja juhlaviin makuihin, jotka tekevät tästä kaudesta unohtumattoman.
Ainesosat
9 dl raakaa kurpitsaa (tai pähkinäkurpitsaa) 1 pieni keltainen sipuli, lohkottu 1 valkosipuli 1,5 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä 2 oksaa rosmariinia 2 oksaa timjamia 1/2 tl savupaprikaa 1/8 tl cayennepippuria (valinnainen, mutta erittäin suositeltava) 120 ml kevyttä kermaa 0,5 dl smetanaa 0,8 dl huoneenlämpöistä tuorejuustoa 200 g penneä (tai suosikkipastaa) 0,8 dl parmesaaniraastetta.
Toimi seuraavasti
- Aseta Fritaire 175°C:een
- Leikkaa valkosipulin pään päältä pieni osa valkosipulinkynsiä.
- Laita valkosipuli, sipulinkynnet, kurpitsa ja rosmariini vuokaan, pirskota päälle neitsytoliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Paahda Fritaire Air Fryer -paahtimessa 45 minuuttia tai kunnes kurpitsa on pehmeää.
- Kun valkosipuli on jäähtynyt, purista kynnet pois.
- Poista rosmariinin lehdet varresta.
- Keitä pasta suolatussa vedessä noin 5-10 minuuttia ennen kypsennysajan päättymistä pakkauksen ohjeiden mukaan.
- Sekoita kasvikset kerman, smetanan, tuorejuuston ja mausteiden kanssa tasaiseksi ja kermaiseksi kastikkeeksi.
- Ennen kuin valutat pastan, varaa 1-2 dl pastavettä kastikkeeseen, jos se on liian kuivaa.
- Sekoita pasta ja kurpitsakastike keskenään.
- Koristele tuoreilla timjaminlehdillä, parmesaanilla ja vastajauhetulla pippurilla.