Paistetut omenat

Käytä kauden omenoita herkulliseen ja terveelliseen jälkiruokaan – paistettuna Fritaire-ilmankäristimessäsi.

Ainesosat

2 Gala-omenaa (Alt Pink Lady tai Granny Smith) Ruokasuihke (voidaan käyttää ruokaöljyä tai voita) Sitruunamehu 4 rkl kreikkalaista jogurttia Kourallinen mysliä Kaneli Vaahterasiirappi

Toimi seuraavasti

  1. Aseta Fritaire 175°C:een.
  2. Pese ja kuori omenat, mutta varo tekemästä reikiä omenan pohjaan tai sivuihin.
  3. Sivele sitruunamehua omenan sisäpuolen ruskean värin vastapainoksi.
  4. Suihkuta omenat keittosuihkeella tai sivele öljyä tai voita.
  5. Aseta ne leivinpaperille ritilän päälle.
  6. Paista 15-20 minuuttia tai kunnes omenat ovat hieman rapeita.
  7. Anna jäähtyä vähintään 10 minuuttia ja kauho sitten kreikkalaista jogurttia jokaiseen omenaan.
  8. Lisää päälle mysliä ja pirskota päälle vaahterasiirappia ja kanelia.