Grillattu ananas

Käristetty ananas on niin mehukas ja makea, että on vaikea olla syömättä sitä kokonaan. Siitä saa loistavan jälkiruoan, mutta ei pelkästään sitä – jätä vaniljauute, sokeri ja mausteet pois, niin saat herkullisen lisukkeen, jonka voit tarjoilla suosikkiproteiinisi kanssa.

Määrä: 6 porttia

Ainesosat

1 kypsä ananas
Vaniljajäätelöä tarjoiluun
Mahdolliset rippeet koristeeksi

Lasite:

3 rkl voita, huoneenlämpöistä
0,5 dl raakasokeria
1 rkl kaneli kanelia
1/4 tl kardemummaa (valinnainen)
1 tl vaniljauutetta

Toimi seuraavasti

1. Aseta Fritaire 200 °C:n lämpötilaan. Leikkaa ananaksen ylä- ja alaosa pois. Leikkaa kuori pois. Poista myös ananaksen kova ydin.
2. Työnnä pyörivän grillin kahva pituussuunnassa ananaksen läpi ja kiinnitä se.
3. Aseta varras ananaksineen Fritaireen, käynnistä moottori ja paista ilmassa 45 minuuttia.
4. VALMISTA KUORRUTUS: Sekoita kaikki kuorrutteen ainekset keskenään pienessä kulhossa. Kun ananas on paahtunut, sivele se kuorrutteella ja
paahda vielä 20 minuuttia, kunnes ne ovat karamellisoituneet.
5. Kun ananas on valmis, irrota se Fritairesta tarttujalla ja anna jäähtyä vähintään 20 minuuttia.
6. Viipaloi ja tarjoile ananas vaniljajäätelön kanssa.