Ranskalaiset perunat valkosipulin ja parmesanin kera

Tässä on yksinkertainen mutta maukas resepti ranskalaisille perunoille.
Fritaire Air Fryer -ilmankeittimessä niistä tulee herkullisen rapeita.

Ainesosat

3 keskikokoista russet-perunaa (tai idaho-perunaa) 2 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä 1 rkl mannagrynia (valinnainen) 1 tl kuivattua oreganoa 1/2 tl sipulijauhetta 0,8 dl suolatonta voita, sulatettu 2 valkosipulinkynttä, hienonnettu 1 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa Suolaa ja pippuria maun mukaan.

Toimi seuraavasti

  1. Leikkaa perunat 6-7 mm:n tangoiksi, aseta ne suureen kulhoon ja peitä kylmällä vedellä. Anna seistä 30 minuuttia.
  2. Huuhtele perunat ja kuivaa ne puhtaalla pyyhkeellä.
  3. Laita perunat suureen kulhoon ja pirskota päälle oliiviöljyä, ripottele päälle suolaa, mannagrynia (jos käytät), kuivattua oreganoa ja sipulijauhetta.
    Sekoita ympäriinsä.
  4. Aseta perunat koriin ja paista ilmassa 200 °C:ssa 30-35 minuuttia tai kunnes perunat ovat kullankeltaisia ja rapeita.
  5. Kun ranskalaiset ovat valmiita, laita ne kulhoon valkosipulin kanssa ja sulata voi sekoittaen, kunnes ranskalaiset ovat tasaisesti peittyneet.
  6. Tarjoile ja koristele hienonnetulla persiljalla ja parmesaaniraasteella. Tarjoile lempidippisi kanssa.