Tässä on yksinkertainen mutta maukas resepti ranskalaisille perunoille. Fritaire Air Fryer -ilmankeittimessä niistä tulee herkullisen rapeita.
Ainesosat
3 keskikokoista russet-perunaa (tai idahoperunaa)
2 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä
1 rkl mannagryniä (valinnainen)
1 tl kuivattua oreganoa
1/2 tl sipulijauhetta
0,8 dl suolatonta voita, sulatettu
2 valkosipulinkynttä, hienonnettu
1 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa
Suolaa ja pippuria maun mukaan
Toimi seuraavasti
Leikkaa perunat 6-7 mm:n tangoiksi, aseta ne suureen kulhoon ja peitä kylmällä vedellä. Anna seistä 30 minuuttia.
Huuhtele perunat ja kuivaa ne puhtaalla pyyhkeellä.
Laita perunat suureen kulhoon ja lorauta päälle oliiviöljyä, ripottele päälle suolaa, mannagrynia (jos käytät), kuivattua oreganoa ja sipulijauhetta. Sekoita ympäriinsä.
Laita perunat koriin ja paista ilmassa 200 °C:ssa 30-35 minuuttia tai kunnes ranskalaiset ovat kullanruskeita ja rapeita.
Kun ranskalaiset ovat valmiita, laita ne kulhoon valkosipulin kanssa ja sulata voi, sekoita, kunnes ranskalaiset ovat tasaisesti peittyneet.
Tarjoile ja koristele hienonnetulla persiljalla ja parmesaaniraasteella. Tarjoile lempidippisi kanssa.