Tässä on yksinkertainen mutta maukas resepti ranskalaisille perunoille.
Fritaire Air Fryer -ilmankeittimessä niistä tulee herkullisen rapeita.
Ainesosat
3 keskikokoista russet-perunaa (tai idaho-perunaa) 2 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä 1 rkl mannagrynia (valinnainen) 1 tl kuivattua oreganoa 1/2 tl sipulijauhetta 0,8 dl suolatonta voita, sulatettu 2 valkosipulinkynttä, hienonnettu 1 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa Suolaa ja pippuria maun mukaan.
Toimi seuraavasti
- Leikkaa perunat 6-7 mm:n tangoiksi, aseta ne suureen kulhoon ja peitä kylmällä vedellä. Anna seistä 30 minuuttia.
- Huuhtele perunat ja kuivaa ne puhtaalla pyyhkeellä.
- Laita perunat suureen kulhoon ja pirskota päälle oliiviöljyä, ripottele päälle suolaa, mannagrynia (jos käytät), kuivattua oreganoa ja sipulijauhetta.
Sekoita ympäriinsä. - Aseta perunat koriin ja paista ilmassa 200 °C:ssa 30-35 minuuttia tai kunnes perunat ovat kullankeltaisia ja rapeita.
- Kun ranskalaiset ovat valmiita, laita ne kulhoon valkosipulin kanssa ja sulata voi sekoittaen, kunnes ranskalaiset ovat tasaisesti peittyneet.
- Tarjoile ja koristele hienonnetulla persiljalla ja parmesaaniraasteella. Tarjoile lempidippisi kanssa.