Hasselpähkinävoi

Kotitekoinen versio klassisesta suklaavoista. Hasselpähkinävoita ilmankuumentimessa!

Ainesosat

2,5 dl raakoja hasselpähkinöitä 1/4 tl vaniljauutetta 3 rkl kaakaota 5 rkl tomusokeria

Ripaus suolaa
2 rkl auringonkukkaöljyä tai muuta neutraalia ruokaöljyä 2 rkl kylmää voita, kuutioituna.

Toimi seuraavasti

1. Aseta hasselpähkinät Fritaire-koriin, aseta rotaatiomoottori päälle ja paahda Fritaire Air Fryer -ilmankeittimessäsi 200 °C:ssa 10 minuuttia tai kunnes ne ovat värikkäitä ja tuoksuvia. 2. Poista korista ja kääri hasselpähkinät puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen ja anna niiden levätä 1 minuutin ajan tai kunnes ne ovat kosketuksenvaraisia.3. Hiero pähkinöitä pyyhkeeseen, kunnes löysä kuori irtoaa. 4. Laita hasselpähkinät tehosekoittimeen tai tehosekoittimeen ja käsittele, kunnes ne alkavat muuttua kermaksi. 5. Lisää sokeri, suola ja kaakao ja sekoita, kunnes ne ovat hyvin sekoittuneet. 6. Lisää vanilja, maito ja öljy. 7. Lisää voi ja prosessoi, kunnes se on sekoittunut hyvin. 8. Sekoita. Kaada hasselpähkinävoi steriloituun lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa enintään 7-9 päivää.