Yksinkertainen keksiresepti – jota sekä sinä että lapset rakastavat!
Ainesosat
3 dl jauhoja 1,25 dl (huoneenlämpöistä) voita 1 kananmuna 1 rkl vaniljauutetta 0,5 dl tomusokeria 1,8 dl ruskeaa sokeria 1 tl leivinjauhetta 1,25 dl suklaanappuloita 0,5 dl pähkinöitä (hienonnettuna), valitse suosikkisi.
Toimi seuraavasti
- Vatkaa suuressa kulhossa voi, ruskea sokeri ja tomusokeri, kunnes ne ovat sekoittuneet.
- Lisää kananmunat ja vanilja, vatkaa, kunnes se on sekoittunut ja kermainen.
- Lisää jauhot ja leivinjauhe ja vatkaa, kunnes ne on sekoitettu huolellisesti.
- Sekoita joukkoon suklaalastut ja pähkinät, jaa taikina 12 osaan, pyörittele niistä palloja ja laita ne jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
- Aseta 4 kakkua kerrallaan Fritaire Air Fryer -paistinpannuun leivinpaperilla vuoratuille ritilöille.
- Litistä pallot varovasti hieman.
- Paista ilmassa 160 °C:ssa 8-10 minuuttia.
Poista keksit Air Fryerista ja anna keksien levätä, kunnes ne ovat täysin jäähtyneet.
Säilytä ilmatiiviissä astiassa enintään 5 päivää.
Ammattilaisvinkki: voit säilyttää keksitaikinaa kelmussa pakastimessa jopa 1 kuukauden ajan.