Sitruuna-pistaasipiirakoita Scones

Nauti näistä herkuista viikonlopun aamiaisella (tai leivo ja pakasta koko viikon ajaksi).

Ainekset (6 kpl)

3 dl vehnäjauhoja
2 1/8 tl leivinjauhetta
Ripaus suolaa
Puolen sitruunan kuori
3 rkl 1 tl voita, huoneenlämpöinen
1/2 tl ruusuvettä (valinnainen)
3 rkl tomusokeria
60 ml + 1 1/4 tl tavanomaista maitoa, lisäksi
enemmän harjausta varten
0,5 dl kuorettomia, suolattomia pistaasipähkinöitä

Toimi seuraavasti

  1. Aseta Fritaire 160 °C:een ja peitä Fritaire Air Stand -alusta leivinpaperilla
    .
  2. Siivilöi jauhot yhdessä leivinjauheen kanssa suureen kulhoon.
  3. Laita sokeri ja raastettu sitruunankuori pieneen kulhoon. Hiero sokeria ja sitruunankuorta käsin 2-3 minuuttia
    . Tämä parantaa leivonnaisten makua.
  4. Lisää sokeriseos jauhojen kanssa kulhoon ja sekoita hyvin.
  5. Lisää voi kulhoon muiden kuivien ainesten kanssa ja sekoita sormenpäillä, kunnes se on korppujauhon kaltaista.
  6. Yhdistä maito ja ruusuvesi (jos käytät). Tee jauhoseoksen keskelle kuoppa ja lisää maito.
  7. Lisää pistaasipähkinät ja sekoita kumilastalla, kunnes taikina alkaa muodostua pehmeäksi. Sekoita taikina varovasti käsin ja muodosta siitä pallo. Vastusta kiusausta työstää taikinaa liikaa.
  8. Kippaa taikina kevyesti jauhotetulle alustalle ja painele se noin 2 cm paksuksi neliöksi.
  9. Leikkaa 6,5 cm:n pyöreällä leivontapeltileikkurilla neljä leivonnaista, aseta leivonnaiset Air Standin ritilälle ja sivele leivonnaiset hieman maidolla. Muotoile lopusta taikinasta vielä 2 pullaa.
  10. Paista ilmassa 25 minuuttia, käännä leivoksia puolivälissä.
  11. Anna jäähtyä kokonaan ritilän päällä ja tarjoile lempihillon ja pehmeän voin tai tuorejuuston kanssa.