Nauti näistä herkuista viikonlopun aamiaisella (tai leivo ja pakasta koko viikon ajaksi).
Ainekset (6 kpl)
3 dl vehnäjauhoja
2 1/8 tl leivinjauhetta
Ripaus suolaa
Puolen sitruunan kuori
3 rkl 1 tl voita, huoneenlämpöinen
1/2 tl ruusuvettä (valinnainen)
3 rkl tomusokeria
60 ml + 1 1/4 tl tavanomaista maitoa, lisäksi
enemmän harjausta varten
0,5 dl kuorettomia, suolattomia pistaasipähkinöitä
Toimi seuraavasti
- Aseta Fritaire 160 °C:een ja peitä Fritaire Air Stand -alusta leivinpaperilla
. - Siivilöi jauhot yhdessä leivinjauheen kanssa suureen kulhoon.
- Laita sokeri ja raastettu sitruunankuori pieneen kulhoon. Hiero sokeria ja sitruunankuorta käsin 2-3 minuuttia
. Tämä parantaa leivonnaisten makua. - Lisää sokeriseos jauhojen kanssa kulhoon ja sekoita hyvin.
- Lisää voi kulhoon muiden kuivien ainesten kanssa ja sekoita sormenpäillä, kunnes se on korppujauhon kaltaista.
- Yhdistä maito ja ruusuvesi (jos käytät). Tee jauhoseoksen keskelle kuoppa ja lisää maito.
- Lisää pistaasipähkinät ja sekoita kumilastalla, kunnes taikina alkaa muodostua pehmeäksi. Sekoita taikina varovasti käsin ja muodosta siitä pallo. Vastusta kiusausta työstää taikinaa liikaa.
- Kippaa taikina kevyesti jauhotetulle alustalle ja painele se noin 2 cm paksuksi neliöksi.
- Leikkaa 6,5 cm:n pyöreällä leivontapeltileikkurilla neljä leivonnaista, aseta leivonnaiset Air Standin ritilälle ja sivele leivonnaiset hieman maidolla. Muotoile lopusta taikinasta vielä 2 pullaa.
- Paista ilmassa 25 minuuttia, käännä leivoksia puolivälissä.
- Anna jäähtyä kokonaan ritilän päällä ja tarjoile lempihillon ja pehmeän voin tai tuorejuuston kanssa.