Mustikka- ja kaurakakku

Tämä mustikka-kaurakakku sopii yhtä hyvin aamiaiseksi kuin välipalaksi!

Ainesosat

  • 2,5 dl kaurahiutaleita
  • 1/2 tl kanelia
  • 1/2 tl vaniljauutetta
  • 1 iso muna, vatkattu
  • 1 pieni kypsä banaani, soseutettu
  • 80 ml maitoa
  • 1/4 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl hunajaa
  • ripaus suolaa
  • 2 rkl sulatettua voita, lisäksi lisää vuoan voiteluun.
  • 1 dl tuoreita mustikoita
  • kreikkalaista jogurttia tarjoiluun
  • Vaahterasiirappi, koristeeksi

Toimi seuraavasti

  1. Säädä Fritaire 175 °C:een ja voitele leivinpelti voilla.
  2. Lisää keskikokoisessa kulhossa kaura, kanelijauhe, vaniljauute, munat, maito, leivinjauhe, hunaja, suola ja sulatettu voi.
  3. Sekoita seos haarukalla tai vispilällä, kunnes se on sekoittunut hyvin.
  4. Sekoita tuoreet marjat seokseen silikonilastalla. Kaada seos sitten valmiiseen vuokaan. Ripottele päälle kaikki loput marjat.
  5. Paista 20 minuuttia tai kunnes se on jähmettynyt.
  6. Tarjoile heti ja lisää päälle jogurtti ja vaahterasiirappi.