Tämä mustikka-kaurakakku sopii yhtä hyvin aamiaiseksi kuin välipalaksi!
Ainesosat
- 2,5 dl kaurahiutaleita
- 1/2 tl kanelia
- 1/2 tl vaniljauutetta
- 1 iso muna, vatkattu
- 1 pieni kypsä banaani, soseutettu
- 80 ml maitoa
- 1/4 tl leivinjauhetta
- 2 rkl hunajaa
- ripaus suolaa
- 2 rkl sulatettua voita, lisäksi lisää vuoan voiteluun.
- 1 dl tuoreita mustikoita
- kreikkalaista jogurttia tarjoiluun
- Vaahterasiirappi, koristeeksi
Toimi seuraavasti
- Säädä Fritaire 175 °C:een ja voitele leivinpelti voilla.
- Lisää keskikokoisessa kulhossa kaura, kanelijauhe, vaniljauute, munat, maito, leivinjauhe, hunaja, suola ja sulatettu voi.
- Sekoita seos haarukalla tai vispilällä, kunnes se on sekoittunut hyvin.
- Sekoita tuoreet marjat seokseen silikonilastalla. Kaada seos sitten valmiiseen vuokaan. Ripottele päälle kaikki loput marjat.
- Paista 20 minuuttia tai kunnes se on jähmettynyt.
- Tarjoile heti ja lisää päälle jogurtti ja vaahterasiirappi.