Klassinen hampurilainen

Grillauskausi on täydessä vauhdissa – mutta jos jätät savun ja hiilet väliin, Fritaire tarjoaa sen, mitä tarvitset.

Ainesosat

Hampurilaiset:

450 g jauhelihaa, 80 % vähärasvaista
1 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä
1/2 tl valkosipulijauhetta
1/2 tl sipulijauhetta
1/4 tl nestemäistä savua (valinnainen)
1/4 tl savustettua paprikaa
2 rkl grillikastiketta
1/2 tl pippuria
1/2 tl suolaa.

Tarjoilu:

4 hampurilaissämpylää
4 viipaletta cheddarjuustoa tai haluamaasi juustoa
Valinnaiset lisukkeet: salaatti, tomaatti, punasipuli, suolakurkku jne.

Toimi seuraavasti

  1. Kuumenna Fritaire 190 °C:een.
  2. Sekoita naudanliha, öljy, valkosipulijauhe, sipulijauhe, savupaprika, grillikastike, suola ja pippuri suuressa kulhossa.
  3. Muotoile seoksesta varovasti 4 patonkia.
  4. Paina sormilla syvennys jokaisen hampurilaisen keskelle.
  5. Aseta pihvit ilma-alustalle/grilliin niin, että jokaisen pihvin väliin jää hieman tilaa (kypsennä tarvittaessa erissä).
  6. Paista ilmassa 4 minuuttia, käännä hampurilaiset ja kypsennä 4 minuuttia tai kunnes patien sisälämpötila on 74°C.
  7. Aseta juustoviipale jokaisen hampurilaisen päälle ja kypsennä vielä minuutti.
  8. Koristele suosikkisi lisukkeilla ja tarjoile heti.