Grillattu kana

Kokeile grillattua kanaa – herkuttele itseäsi ja perhettäsi tällä ruokahalua herättävällä ja mehukkaalla kanareseptillä.

Ainesosat

1,5 kg kokonaista kanaa 3 rkl voita, sulatettu 1/2 tl savupaprikajauhetta

1/2 tl valkosipulijauhetta
1/2 tl sipulijauhetta
1/4 tl chilijauhetta 1 rkl kuivattua oreganoa 1/2 tl mustapippuria suolaa ja pippuria maun mukaan 3/4 oksaa tuoretta rosmariinia 3/4 oksaa tuoretta timjamia Pyyhi kana kuivaksi talouspaperilla. Sekoita pienessä kulhossa voi, mausteet, kuivattu oregano ja suola keskenään.
Sivele mausteseos kanan päälle ja aseta tuoreet yrtit kanan sisälle. Pujota kana ja työnnä sitten vartaan akseli pituussuunnassa ja keskelle.
Liu’uta haarukat akseliin molemmista päistä kanan päälle ja lukitse ne sitten ruuveilla paikoilleen.

Työnnä kana varrasakselin kanssa Fritaireen ja asenna varrasmoottori. Käynnistä varrasmoottori ja paahda kanaa 175 °C:ssa 1 tunnin ajan tai kunnes kanan lämpötila on 75 astetta. Kun kana on valmis, irrota se vartaasta ja anna sen levätä 10 minuuttia ennen paloittelua.