Baba Ganoush

Kermainen, kirpeä sotku, jossa on häivähdyksiä valkosipulista. Se saa sinut palaamaan takaisin hakemaan lisää. Mitä muuta voisit toivoa?

Ainesosat

1 keskikokoinen munakoiso, huuhdeltu
1 sitruuna, mehustettu
60 ml makeuttamatonta kreikkalaista jogurttia
60 ml tahinia
1 rkl, 1 tl ekstra-neitsytoliiviöljyä + lisää koristeeksi.
1/4 tl merisuolaa
1 valkosipulin pää
1 tl savustettua paprikajauhetta
1 rkl persiljaa, hienonnettu

Toimi seuraavasti

  1. Työnnä paistokahva pituussuunnassa munakoison läpi ja kiinnitä se kahdella haarukalla.
  2. Aseta valkosipulin pää alumiinifolion päälle ja pirskota päälle tilkka oliiviöljyä ja ripaus suolaa. Kääri folio valkosipulin pään ympärille ja aseta se sitten Air Stand -lisävarusteeseen.
  3. Aseta ritilä/ilmateline valkosipulin kanssa Fritaireen ja aseta sitten paistokahva munakoison kanssa.
  4. Paahda munakoisoa ja valkosipulia 200 °C:ssa 30 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä.
  5. Poista munakoiso ja valkosipuli Fritairesta ja anna jäähtyä vähintään 15 minuuttia.
  6. Kuori munakoiso ja laita hedelmäliha tehosekoittimeen.
  7. Purista valkosipulin pää tehosekoittimeen tai tehosekoittimeen ja lisää tahini, sitruunamehu, suola, 1 rkl oliiviöljyä ja 1 tl savupaprikajauhetta. Soseuta tasaiseksi.
  8. Lorauta loput oliiviöljystä baba ganoushin päälle ja ripottele päälle hienonnettua persiljaa.
  9. Tarjoile paahdetun leivän ja tuoreiden vihannesten kanssa.