Kermainen, kirpeä sotku, jossa on häivähdyksiä valkosipulista. Se saa sinut palaamaan takaisin hakemaan lisää. Mitä muuta voisit toivoa?
Ainesosat
1 keskikokoinen munakoiso, huuhdeltu
1 sitruuna, mehustettu
60 ml makeuttamatonta kreikkalaista jogurttia
60 ml tahinia
1 rkl, 1 tl ekstra-neitsytoliiviöljyä + lisää koristeeksi.
1/4 tl merisuolaa
1 valkosipulin pää
1 tl savustettua paprikajauhetta
1 rkl persiljaa, hienonnettu
Toimi seuraavasti
- Työnnä paistokahva pituussuunnassa munakoison läpi ja kiinnitä se kahdella haarukalla.
- Aseta valkosipulin pää alumiinifolion päälle ja pirskota päälle tilkka oliiviöljyä ja ripaus suolaa. Kääri folio valkosipulin pään ympärille ja aseta se sitten Air Stand -lisävarusteeseen.
- Aseta ritilä/ilmateline valkosipulin kanssa Fritaireen ja aseta sitten paistokahva munakoison kanssa.
- Paahda munakoisoa ja valkosipulia 200 °C:ssa 30 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä.
- Poista munakoiso ja valkosipuli Fritairesta ja anna jäähtyä vähintään 15 minuuttia.
- Kuori munakoiso ja laita hedelmäliha tehosekoittimeen.
- Purista valkosipulin pää tehosekoittimeen tai tehosekoittimeen ja lisää tahini, sitruunamehu, suola, 1 rkl oliiviöljyä ja 1 tl savupaprikajauhetta. Soseuta tasaiseksi.
- Lorauta loput oliiviöljystä baba ganoushin päälle ja ripottele päälle hienonnettua persiljaa.
- Tarjoile paahdetun leivän ja tuoreiden vihannesten kanssa.